Gaat de training door?
FAQ

Meest gestelde vragen wedstrijden van de NFF; 

Wat heb ik nodig om aan wedstrijd van de NFF te kunnen deelnemen?
Hiervoor moet je lid van TFCC De Weirijders en in het bezit van een NFF-federatiekaart zijn die door de club wordt aangevraagd. Na de inschrijving bij onze club krijg je van de secretaris van onze club een stuurbordnummer. Dit nummer moet duidelijk zichtbaar zijn op de fiets middels een bord op het stuur en zijbordjes die op het frame achter het stuur worden geplaatst.

Waar kan ik de benodigde nummerbordjes krijgen en waar moeten deze aan voldoen?
Voor door de NFF goedgekeurde club-nummerbordjes kun je terecht bij DRS belettering in Tiel.
De kleur van het stuurbord maakt voor de NFF niet uit mits het nummer duidelijk leesbaar is. Voor het zijbordje wordt wel meestal een witte achtergrond gebruikt met zwarte cijfers. De afmetingen moeten conform de voorschriften dus minimaal 80 mm hoog en 10 mm dik zijn.

Wat heb ik tijdens een wedstrijd nodig?
Voor een wedstrijd heb je naast je fiets en de kleding een clubshirt nodig. Het rijden in een clubshirt tijdens een NFF wedstrijd is verplicht! Daarnaast is het handig om een rol schilderstape en een stift mee te nemen. Hierop kunnen dan de ritnummers en startplaatsen worden geschreven die vervolgens op b.v. het frame of aan de achterzijde van het stuurbord geplakt kunnen worden. Voor de rijders die trainen in blok 2 tijdens een Provinciaal Kampioenschap is het verplicht om een sticker van de NFF achterop je nummerbord te hebben. Zonder sticker is er geen toegang tot het parc ferme en kan er niet worden deelgenomen aan de training en de wedstrijd.

Hoe kom ik aan een clubshirt?
Deze kun je met enige regelmaat via de club bestellen. Hiervoor wordt een aparte mail rondgestuurd waarop je de gewenste maat en aantal shirts dat je wilt bestellen, kunt aangeven.
Voor dit shirt wordt wel een kleine bijdrage gevraagd. Ook is er de mogelijkheid om je voor of achternaam achterop het shirt te laten drukken.
Bij de bestelmail zit een uitleg over hoe je wat moet aangeven.

Wat is een clubvertegenwoordiger?
De clubvertegenwoordiger is de persoon die op de wedstrijd je aanspreekpunt is over alles wat de wedstrijd betreft. Tevens verzorgt hij ook de inschrijvingen op de dag van de wedstrijd.
Het inschrijfgeld moet op de wedstrijddag, voor aanvang van de training, aan de clubvertegenwoordiger worden betaald.
Daarnaast zal hij ervoor zorgen dat de nieuwe rijders met begeleiders worden bijgestaan over o.a. de startlijsten, verloop van de wedstrijd, etc..

Hoe laat begint de wedstrijd? 
Voor de districtswedstrijden geldt dat de training om 10.00 uur begint en eindigt om 10.45 uur. De wedstrijd begint vervolgens om 11.00 uur. De eindtijd is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en hoe goed de rijder het doet. Op de wedstrijddag rijd je in ieder geval 3 manches in zowel de eigenklasse als in de Superklasse.

Voor de Provinciale Kampioenschap wedstrijden geldt dat er getraind wordt in 2 blokken. Blok 1 is voor jongens, meisjes en cruisers tot en met 12 jaar en start om 08.45 uur en eindigt om 09.45 uur. Blok 2 is voor jongens, meisjes en cruisers van 13 jaar en ouder en start om 09.45 uur en eindigt om 10.45 uur. De wedstrijd begint vervolgens om 11.00 uur. De eindtijd is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en hoe goed de rijder het doet.

In welke leeftijdsklasse rijdt mijn zoon/dochter?
Voor de eigenklasse op de districtswedstrijden en de Provinciale Kampioenschap wedstrijden geldt de dagleeftijd. Dit is de leeftijd die de rijder op de dag van de wedstrijd heeft. Voor de Superklasse op de districtswedstrijden geldt de leeftijd die de rijder heeft voor aanvang van de eerste wedstrijd van het deelseizoen. Het seizoen is namelijk opgedeeld in een voor en naseizoen. Meestal wordt geprobeerd de zomervakantie als scheiding aan te houden.
Alle deelnemende clubs in het district organiseren in zowel het voor- als naseizoen een wedstrijd. Je rijdt dus op iedere baan (van de betreffende organiserende club) 2 keer per wedstrijdseizoen.  Voor de superklasse geldt dus dat de klassenindeling bepaald wordt bij aanvang van het voorseizoen en het naseizoen.