Gaat de training door?
Wedstrijden

T.F.C.C. de Weirijders is aangesloten bij twee bonden: de NFF en de KNWU.

(Zie onderin de reglementen vanuit de NFF en KNWU)

Verschil tussen de NFF en KNWU

Het grote verschil van de NFF met de KNWU is dat je bij de NFF geen internationale wedstrijden kunt fietsen en bij de KNWU wel. De KNWU is aangesloten bij de NOC/NSF en draait meer om topsport dan om de breedtesport. Bij wedstrijden van de NFF heerst een minder gedwongen sfeer van presteren en staat het plezier in het fietscrossen voorop.

Wedstrijden met NFF-federatiekaart: 

nff20logo1

Wil je aan wedstrijden mee gaan doen, dan begin je bij de NFF. Wedstrijden van de NFF werken met een voorinschrijving.  Je moet je een week van tevoren bij het NFF-wedstrijdsecretariaat van onze vereniging inschrijven voor de wedstrijd waar je aan wilt deelnemen. Hier krijg je automatisch een notificatie van per mail. Je wordt automatisch als lid bij de NFF ingeschreven wanneer je je inschrijft als lid bij de onze vereniging. Kosten hiervoor zitten bij de contributie in. Op deze manier ben je altijd verzekerd als je gaat trainen op onze baan. Voor meer informatie over de NFF kun je vragen stellen via nff@weirijders.nl.

Districtswedstrijden:

Dit zijn wedstrijden welke binnen het district waar T.F.C.C. de Weirijders is ingedeeld (District Zuid) worden georganiseerd. Aan het begin van ieder seizoen wordt er een wedstrijdkalender samengesteld en kan er door federatiekaarthouders binnen het district aan deze wedstrijden worden deelgenomen.

PK = Provinciale Kampioenschap wedstrijden:

Dit zijn landelijke wedstrijden van de NFF en staan open voor alle federatiekaarthouders in Nederland. Op deze wedstrijd pak je bij een overwinning in de finale de titel kampioen van ……………….(provincie of streek). Naast een beker kun je op deze wedstrijden ook een kampioenstrui behalen.

Nederlands Kampioenschap NFF:

Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd op 2e pinksterdag (maandag). Om deel te kunnen nemen aan het Nederlands Kampioenschap van de NFF moet je aan voldoende Provinciale Kampioenschapswedstrijden en/of de plaatsingswedstrijd (de zaterdag voor het NK NFF) hebben deelgenomen. Dit aantal wordt bepaald door het aantal Provinciale Kampioenschap wedstrijden in de periode van Pinksteren tot Pinksteren minus 4 wedstrijden, met een minimum van 4 wedstrijden.

Wedstrijden met KNWU-licentie: 

KNWULogo

AK = Afdelingskampioenschap:

Dit zijn wedstrijden welke binnen de afdeling waar T.F.C.C. de Weirijders is ingedeeld (Afdeling Zuid) worden georganiseerd. Aan het begin van ieder seizoen wordt er een wedstrijdkalender samengesteld en kan er door de leden binnen de afdeling aan deze wedstrijden worden deelgenomen. Bij de AK-wedstrijden moet je hiervoor wel minimaal een basis-licentie bij de KNWU aanvragen. Een Nationale licentie is natuurlijk ook goed. Voor meer informatie over licenties kun je vragen stellen via knwu@weirijders.nl.

De Open Klasse:

Deze wedstrijden worden door de KNWU georganiseerd gelijktijdig met de AK’s. Dit zijn wedstrijden met dagprijzen. Je kunt je dus inschrijven voor zowel een Afdelingsklasse als een Open klasse. Let wel; je betaalt dan wel twee keer inschrijfgeld. Wel moet je dan ook ingeschreven zijn in de Afdelingsklasse, anders mag je niet mee doen.

TC = Topcompetitie wedstrijden:

Dit zijn kwalificatiewedstrijden voor het Nederlandse Kampioensschap. Iedereen die in het bezit is van een Nationale licentie kan hier aan meedoen. Voor reglement en verdere informatie kun je in het clubhuis of bij de secretaris terecht.

Nederlands Kampioenschap KNWU:

Hiervoor moet je je kwalificeren tijdens de Topcompetitie wedstrijden. Je moet dan aan Topcompetitiewedstrijden hebben deelgenomen en voldoende punten hebben verzameld om te mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Je krijgt dan een uitnodiging van de KNWU en alleen bij deze wedstrijd ben je geen inschrijfgeld verschuldigd.

NFF Stuurbordnummers
NFF Wedstrijdreglement landelijk 
NFF Wedstrijdreglement Regio Zuid 2020

NFF Gedragscode District Zuid 2020

NFF Basisregels District Zuid

NFF De Fietscrosser District Zuid

NFF Sancties District Zuid

KNWU BMX Algemeen Wedstrijd Reglement 2019

KNWU BMX Regels verplichte Clubshirts 2019

KNWU BMX Regels stuurbord en zijbord 2019
KNWU BMX Wedstrijdreglement Afdeling Zuid 2019
KNWU BMX Procedure Transponders 2019
KNWU BMX Licentiematrix 2019

KNWU BMX Topcompetitie 2019

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2019

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap voor Clubs 2019

KNWU BMX 3 Nations Cup 2019

KNWU BMX Titel 09 Reglement Wereldkampioenschappen 2019

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK EK WK 2019

KNWU BMX Nationaal tricot 2019

KNWU BMX aanvragen licentie

KNWU BMX Aan- en -afmeldingen wedstrijden-2019