Skip to main content

Lid worden


TFCC de Weirijders | Lid worden

TFCC de Weirijders biedt een kennismakingsprogramma

Om zeker te weten of je nou wel of niet op fietscross wilt, geven we je de gelegenheid om onder begeleiding 4 keer op een zaterdagmorgen om 09:30 uur te ontdekken of je het leuk vindt. Zorg dat je op tijd bent, als je te laat bent kun je niet meer meedoen.

Het is verplicht dat de beginnende rijder tijdens de training onder begeleiding is van een ouder/verzorger. Ouders mogen tijdens de training de crossbaan niet betreden. Tot en met de leeftijd van 18 jaar dient ten alle tijden tijdens de training een begeleider voor de rijders aanwezig te zijn.

Voorafgaand aan de eerste oefentraining meld je je om 09:20 uur in de kantine; waar een formulier met je persoonlijke gegevens ingevuld moet worden. Dan krijg je ook een stempelkaart die voor aanvang van iedere proeftraining in de kantine moet worden gestempeld.

Voordat de training begint krijg je van de trainer in bruikleen een crossfiets, een helm en handschoenen. En wat je zelf aan moet doen is het volgende:

  • Een lange, stevige en liefst oude broek (geen joggingbroek en zorg er voor dat je broekspijp niet in de ketting kan komen).
  • Een shirt met lange mouwen, trui of jas.
  • (Sport)schoenen met genoeg profiel/grip.

Gaat de training door?

Op de homepage van onze website wordt aangegeven of de training wel of niet doorgaat. Dit heeft te maken met de weersomstandigheden en kwaliteit van de baan. Raadpleeg 1 uur voor aanvang van de training het stoplicht; bij rood is er geen training, bij groen gaat de training gewoon door.

Soms is er door een andere reden geen training mogelijk. Kijk daarom voor vertrek altijd even op de website of de training doorgaat.

Wanneer word je lid?

Uiterlijk na 4 proeftrainingen moet je besluiten of je lid wilt worden. Daarvoor dien je een ingevuld aanmeldingsformulier met copy ID in te leveren.

Dit formulier kun je via onze website invullen; het is gebruikelijk als nieuw lid een NFF licentie aan te vragen

De zaterdagtrainer zal dan beoordelen of je voldoende basisvaardigheden beheerst om op  vrijdagavond van 18:45-19:45 mee te mogen trainen.